MIKSER

Mikser, zwany także mieszalnikiem służy do przyrządzania na­pojów mleczno-owocowych, majonezów, zup owocowych, sosów. Przy użyciu miksera można także rozdrabniać jagody, owoce, ja­rzyny, orzechy, mak, ciastka.Naczynie miksera wypełniamy produk­tami dobrze rozdrobnionymi i niezbyt twardymi.Silnik elektryczny włączamy tylko wtedy, gdy naczynie miksera jest staran­nie zamknięte pokrywą, w przeciwnym wypadku zawartość zostanie wyrzucona na zewnątrz.Odbiór jakościowy miksera polega na sprawdzeniu:działania silnikastaranności wykończenia wszystkich części ikompletności wyposażenia,działania miksera,nieprawidłowości opakowania (PN–63/E-06250).Miksery pakowane są w kartonowe pudełka z dołączoną instrukcją obsługi. Poszczególne części powinny być zawija­ne w papier. Miksery przechowujemy w suchych pomieszczeniach.

[Głosów:1    Średnia:3/5]

Comments

comments