Reklama
A A A

MIKSER

Mikser, zwany także mieszalnikiem służy do przyrządzania na­pojów mleczno-owocowych, majonezów, zup owocowych, sosów. Przy użyciu miksera można także rozdrabniać jagody, owoce, ja­rzyny, orzechy, mak, ciastka. Naczynie miksera wypełniamy produk­tami dobrze rozdrobnionymi i niezbyt twardymi. Silnik elektryczny włączamy tylko wtedy, gdy naczynie miksera jest staran­nie zamknięte pokrywą, w przeciwnym wypadku zawartość zostanie wyrzucona na zewnątrz. Odbiór jakościowy miksera polega na sprawdzeniu: działania silnika staranności wykończenia wszystkich części i kompletności wyposażenia, działania miksera, nieprawidłowości opakowania (PN--63/E-06250). Miksery pakowane są w kartonowe pudełka z dołączoną instrukcją obsługi. Poszczególne części powinny być zawija­ne w papier. Miksery przechowujemy w suchych pomieszczeniach.